Izbor novic iz leta 2009

Serija člankov o slovenskih okrasnih vrtovih

Objavljeno: .

V Deloindom, prilogi dnevnikov Dela in Slovenskih novic, je objavljen prvi članek iz serije prispevkov o naših okrasnih vrtovih. Avtorica tekstov in fotografij bo Alenka Gorza Jereb, uvodni prispevek pa govori o Krokarjevem vrtu na Zaplani, ki si ga, kakršen je bil pred nekaj leti, lahko ogledate tudi med vrtovi, predstavljenimi na našem spletišču (naprej ...)

Sonjin vrt na Rebru dobiva nov videz

Objavljeno: .

Tako kot se spreminjajo letni časi, se spreminja tudi naš vrt. Pa ne le zaradi letnih časov samih, pač pa tudi zaradi številnih posegov in pravih malih gradbenih del. Tudi letos so se eden za drugim zvrstili: širitev gredic in skalnjakov, presajanj rastlin ter s tem iskanje boljših kombinacij, nova tlakovanja s kamni oz. skalami in še bi se lahko naštevalo.

(za povečan prikaz kliknite slike in nato še gumb Celoten zaslon)

Maslenica leta 2009

Objavljeno: .

V Ameriki, zibelki na tisoče novih sort maslenic, med že uveljavljenimi novejšimi sortami  izbirajo najboljše in eni, samo eni, po mnenju tamkajšnjih ocenjevalcev najlepši in najzaslužnejši sorti, vsako leto podelijo prestižno Stoutovo medaljo. Letos je to priznanje dobila zanimiva pajkovka 'Skinwalker' (Roberts, 1997) prelivajočih se barv od svetlih lavendel tonov do zelenorumenega grla. Oglejte si jo na www.daylilies.org/stoutmedal.html.

Čudovite jesenske barve

Objavljeno: .

Te dni je obisk Arboretuma še posebej navduševal z neverjetno lepimi barvami jesensko obarvanih dreves

(za povečan prikaz kliknite slike in nato še gumb Celoten zaslon)

Okrasni vrtovi na slovenski TV

Objavljeno: .

Spomladi in jeseni nam je slovenska TV v osmih polurnih oddajah predstavila 14 slovenskih okrasnih vrtov. Če ste zamudili katero od res ogleda vrednih oddaj, si jih lahko kadarkoli ogledate na internetu.
Preselite se na portal RTVSlo, na portalu kliknete gumb Audio/Video. Odpre se vam novo okno, v katerem v Iskalniku kliknete Napredno iskanje in v dobljeni obrazec kot Iskane besede vpišite vrtovi, v polju Časovni okvir pa izberete vseh časov in kliknete Išči.
V dobljenem seznamu oddaj o vrtovih zdaj samo še izberete/kliknete oddajo, ki jo želite videti.
Portal RTVSlo je na naslovu www.rtvslo.si