Natisni

Dan odprtih vrat Na krokarjevi jasi

Objavljeno: .

Dan odprtih vrat okrasnega vrta Na krokarjevi jasi na Zaplani (27. septembra), je ponoven dokaz, da zanimanje za okrasne vrtove v naši domovini iz leta v leto narašča in da so okrasni vrtovi, ki to zanimanje še posebej zaslužijo. Čeprav je bilo sonca komaj za vzorec, to ni motilo množice ljubiteljev vrtov, ki so na izredno lepo urejenem in za to priložnost posebej okrašenem vrtu preživeli nekaj nadvse prijetnih trenutkov. Mnogi so se srečali s starimi prijatelji, stkala pa so se številna nova znanstva.  Za vsakogar je bilo nekaj.

Gostitelja Alenka Gorza Jereb in Samo Jereb ter prijatelji iz društva SVZ, ki so jima pomagali, so imeli polne roke dela s strokovnimi razlagami in vodenimi ogledi, Društvo kmečkih in podeželskih žena Logatec je postreglo z domačim kruhom, ocvirkovo potico in sladkarijami za želodčke, možem, ki so pripeljali svoje boljše polovice na vrt, pa je Lovsko društvo Logatec predstavilo polha.

Alenka in Samo sta svoj vrtni paradiž letos še popestrila z velikim, zanimivo zasnovanim in domiselno zasajenim senčnim vrtom, posebnost za sebe je njun skalnjak, na glavnem, bolj ravnem delu vrta, na gredicah in ob bajerju, pa je bila paša za oči in dušo letos velika, letos spet obogatena zbirka jesensko obarvanega rastlinja.

Ker je vrt v vsakem letnem času drugačen, si ga je bilo mogoče ogledati tudi na razstavljenih fotografijah. Mnogi so prav zato izrazili željo po ogledu v preostalih letnih časih, Turistično društvo Logatec in Turistično društvo Lanski vrh Laze pa sta predstavila tudi druge možnosti ogleda zanimivosti v občini.

Gostitelja ocenjujeta, da je vrt tokrat obiskalo več kot 700 obiskovalcev, kar nekaj tudi iz Hrvaške. Imeli smo kaj videti in doživeti!