Vaši prispevki in odmevi

Natisni

Jesenski obisk vrta »V Rebru«

Objavljeno: .

Jesen je že trkala na vrata. Vrt se je počasi pripravljal na zimo. Vendar se najde tudi kdo, ki ga zanima vrt, čeprav ni več v najbolj bujni podobi. To so lahko tudi motoristi.

Lepega jesenskega dne proti naši hiši prihrumi skupina motoristov. Sprva nisva vedela kdo in zakaj so se pripeljali ravno k nam. Ko pa so si z glav sneli svoje zaščitne čelade, nama je postalo kmalu jasno, da smo se že nekje videli, in od kod prihajajo. Pred nekaj meseci smo se namreč srečali z zelo simpatičnimi in dobrodušnimi motoristi na zelo lepi lokaciji naše Tolminske, v Čadrgu. Takoj smo se spustili v sproščen pogovor v katerem je bilo obilo smeha. Zvedeli smo, da so to člani »Moto Cluba  Brda«  iz Goriških Brd. Popoldne je minilo kot bi mignil. Takrat so obljubili, da bodo nekega dne obiskali tudi naš vrt.

In tega jesenskega dne so svojo obljubo tudi uresničili. Tokrat so bile z nekaterimi tudi njihove boljše polovice. Po prisrčnem pozdravu in najinem velikem presenečenju smo se podali na ogled vrta. Čeprav se je že počasi spreminjal v jesenske barve, je bil še vedno zelo zanimiv za naše obiskovalce iz Brd. Nad njim so bili vidno navdušeni. Človek tudi ne bi od motoristov pričakoval tolikšnega zanimanja za vrt in rastline.

Z vrta  smo se preselili v vrtno uto, kjer smo ob kavi obujali spomine na prvo srečanje v Čadrgu. Manjkalo ni niti šal, niti raznovrstnih zanimivih domislic, ob katerih smo se od srca nasmejali. Po telefonu smo poklicali tudi Jelko, s katero smo bili skupaj ob prvem srečanju z motoristi. Prav ta dan je imela težave z zdravjem, ko pa je spregovorila z enim od motoristov, se ji je zdravje menda nemudoma začelo izboljševati.

Zelo smo si polepšali ta, že tako lep in sončen jesenski dan, ki je kar prehitro ugašal.

Ob čudovitem sončnem zahodu, nasmejanih obrazov in polni nove energije smo se poslovili.

Motoristi: »Še pridemo.«

Midva: »Srečno, vedno ste dobrodošli.«

Lep pozdrav vsem,

Sonja in Miro

Natisni

Sonja Mohorič se zahvaljuje

Objavljeno: .

Spoštovan glasovalci, ljubitelji vrtov…… !!!

Ob zaključku akcije » Izbiramo najlepši vrt poletja 2012 «, se prav iskreno zahvaljujem vsem, ki ste glasovali za naš vrt in nam s tem dodelili prvo mesto v konkurenci glasovanja bralcev Večerovih Kvadratov  in gledalcev TV oddaje Na vrtu.

S tem doseženim prvim mestom ste mi dali nov zagon za delo in urejanje našega vrta in hkrati potrdili, da naš trud ni bil zaman. Sicer nikoli ni bilo mišljeno, da bi bil cilj urejanja vrta kakršnakoli nagrada. Vrt urejam predvsem za lastno zadovoljstvo in sprostitev. Mi je pa v veliko zadovoljstvo, da ste vrt opazili tudi vi vsi, ki ste mu namenili svoj glas. Nagrada sponzorja bo pa tudi veliko prispevala k lažjemu delu v vrtu.

Še enkrat najlepša hvala vsem glasovalcem, sponzorju in organizatorjem akcije.

Lep pozdrav vsem,

Sonja in Miro Mohorič

»VRT V REBRU«

Gore – Idrija, september 2012Natisni

Orhideja Vanda pri Slavici Prelog

Objavljeno: .

Slavica Prelog nam je v ogled poslala spodnjo fotografijo orhideje Vanda in pri tem zapisala:

"Dobila sem  že lansko leto orhidejo Vando, ki so jo že skoraj odvrgli na kompost. Jaz sem jo obesila konec maja v mojem vrtu na javor shishigashira in kot vidite iz slike mi je za to zelo hvaležna in  je nagradila z lepim oranžnim cvetom. Očitno je, da ji dobro dene ta huda vročina in suša. Jaz pač rada kaj preizkušam in včasih se obrestuje.

V pričakovanju nedeljskega dežja in ohladitve  vsem lep pozdrav!
Slavica Prelog"