Natisni

Harmonija glasbe in cvetja v Milanovem vrtu

Objavljeno: .

Ljubljanski trio violončel na vrtnem koncertu pri vrtoljubcu Milanu.

Vrt Zahostnik vrtoljubca Milana Sterleta na Brezovici pri Ljubljani je ljubiteljem okrasnih vrtov že dolga leta poznan kot eden najlepših v naši domovini. Navdušuje vsakogar in vedno, saj pri ponovnem obisku spet in spet videvamo cel kup novosti. Letos je novosti še več, kajti kar precejšen del vrta je dokaj prenovljen.

Konec avgusta pa nas je čakalo še eno presenečenje, povabilo na verjetno prvi vrtni koncert v naši mladi državi. Na koncertu, poimenovanem Harmonija glasbe in cvetja, so zaigrali trije ugledni slovenski glasbeniki, ki nastopajo kot Ljubljanski trio violončel. Vsi trije imajo dolgoletne izkušnje tako na področju komorne kot tudi solistične in orkestrske igre. Skrbno izbrani repertoarji obsegajo priznana dela najvidnejših svetovnih ustvarjalcev v originalu in priredbah, ki jih pripravijo člani tria sami. Glasbeni program je bil tokrat posebej prilagojen vrtnemu vzdušju - zaigrali so kar nekaj skladb na temo rožic. Poslušalci so izvajalce nagradili z navdušenim aplavzom, zato so violončelisti prav radi dodali še "bis" skladbo - priredbo Avsenikove Slovenije.

Po koncertu se je družba preselila v vrt k bogato obloženi mizi, kjer je spontan razgovor trajal do poznega mraka in še nekoliko v noč. Prireditev je v celoti uspela - vse zahvale prireditelju, hvala odličnim glasbenikom za prijetne melodije. Za prijetno vzdušje v vrtu in povezavo glasbe s cvetjem pa sta poskrbela kreatorja vrtne dekoracije Robi Remec in Niko Pavlin. Vse pohvale tudi njima!

Poslušajte del venčka narodnih v izvedbi Tria ljubljanskih violončelistov: