Natisni

NAŠE RASTLINE - predstavitev nove knjige dr. J. Bavcona

Objavljeno: .

Avtor knjige, dr. Jože Bavcon, in Mohorjeva družba pričenjata s predstavitvijo knjige Naše rastline. V septembru in oktobru 2013 bodo predstavitve knjige v Arboretumu (19.09 ob 19h), v Gorenjskem glasu v Kranju (25.09 ob 11h), v vrtnariji Gašperlin v Mostah pri Komendi (10.10. ob 18h). Podrobnosti o teh in morebitnih kasnejših predstavitvah najdete na http://www.mohorjeva.at/zalozba/prireditve/.

Knjiga je izvirno poljudno-strokovno knjižno delo, splet botaničnega strokovnega besedila, hortikulturnih nasvetov, ugotovitev in priporočil, estetskih opisov predvsem našega samoniklega rastlinstva ob hkratni primerjavi s tujimi kultiviranimi vrstami. Avtor obravnava okoli 100 različnih rastlin. Skoraj lirično opeva dovršeno lepoto rastlin v skladu z lepoto našega naravnega okolja, kjer uspevajo, ter opisuje doživljanje celote z izvirnimi in etnološko obarvanimi utrinki.

Izšla je pri Mohorjevi v Celovcu, ima 256 strani, kupiti pa jo je možno v vseh bolje založenih knjigarnah. V septembru in oktobru 2013 bodo tudi predstavitve knjige v Arboretumu, nekaterih vrtnarijah, pa še kje. Podrobnosti o teh predstavitvah najdete na
http://www.mohorjeva.at/zalozba/prireditve/