Natisni

Dokumentarec PEPINA ZGODBA zdaj dosegljiv v arhivu RTV

Objavljeno: .

Dokumentarec PEPINA ZGODBA, ki ga je predvajala TV 26. decembra,  si zdaj lahko ogledate v RTV arhivu na http://tvslo.si/predvajaj/pepina-zgodba-dokumentarna-oddaja/ava2.154116358/

TV Slovenija je leta 2009 spremljala postavitev kraškega vrta avtorja Boruta Benedejčiča, prvega kraškega vrta, ki je bil nagrajen v Londonu in je znan pod imenom Pepin kraški vrt, letos pa smo se pridružili naslednjemu načrtu, vrtu Pepina zgodba. Spremljali smo priprave, izvedbo in predstavitev vrta v Londonu. Avtor Borut Benedejčič se je odločil, da bo značilnosti in posebnosti kraške pokrajine, ki jo je sooblikoval človek s svojimi dejavnostmi, predstavil na eni najpomembnejših svetovnih vrtnarskih razstav v Londonu, Chelsea Flower Show. Pripravam na Krasu smo sledili s kamerami, tudi poskusni gradnji pastirske hiške, enega najznačilnejših arhitekturnih elementov na kraških pašnikih, na ugledni londonski razstavi pa je predstavljeni vrt Pepina zgodba prejel nagrado.

Scenarist in urednik Stane Sušnik, režiserka Petra Hauc, snemalec Andrej Hefferle, montažerka Maja Gaspari, glasba Boštjan Gombač.

Povezana prispevka:
http://vrtoljubec.si/najnoveje/374-pepina-zgodba-se-seli-v-london.html in
http://vrtoljubec.si/najnoveje/384-velik-uspeh-obeh-slovenskih-predstavitev-na-chelsea-flower-show-2012.html