Natisni

Vrtna razstava palčkov pri Meti Berce v Vižmarjih

Objavljeno: .

Vrt Mete Berce v ljubljanskih Vižmarjih so te dni v velikem številu naselili palčki. Prav zanimivo je videti, kaj vse je pod strokovnim vodstvom mentorice Lučke Šićarov v preteklem šolskem letu izdelalo okoli petdeset upokojenih ljubiteljic in nekaj ljubiteljev oblikovanja gline, zbranih v Univerzi za tretje življensko obdobje v Ljubljani. Tudi letos je bilo treba kar nekajkrat pazljivo obkrožiti vrt in pogledati še v skrite kotičke. Pa še je morda kje v drevesnih krošnjah očesu ušel kakšen domiselen okrasek. 

Otvoritev vrtne razstave palčkov je potekala v sproščenem ozračju, udeležili pa so se je skoraj vsi razstavljalci in nekaj njihovih sorodnikov in znancev. V odličnem programu, ki ga je ob tej priložnost pripravila gostiteljica, je po pozdravnih nagovorih najprej Svetlana Makarovič predstavila zgodbo o Korenovem palčku in prebrala tudi nekaj verzov iz te njene knjige, nato pa smo uživali v poslušanju šestih prijetnih  skladbic, ki jih je zapela Ana Vipotnik ob kitarski spremljavi Igorja Leonardija, pevke in ustanovitelja etno jazz skupine Fake Orchestra.

Razstavljene palčke in njihovo družbo bi z besedami težko na kratko opisali. Veliko več povedo fotografije v spodnjem albumu. Razstavo pa si do 14. junija lahko pri vrtoljubki Meti Berce (Kocjanova 7, Ljubljana) vsak dan med 16. in 19. uro ogledate tudi "v živo".


(kliknite fotografije za povečan prikaz nato pa še tipko Celoten zaslon levo zgoraj)

Tekst in fotografije: Branko Novak