Natisni

Moj dom sta hiša in vrt

Objavljeno: .

Ni v navadi, da na bi na Vrtoljubcu objavljali reklamna sporočila. Tokrat pa revija Delo in dom plus zasluži našo vrtoljubsko pozornost. Na približno polovici svojega obsega, kar na 40 straneh, so v današnji številki objavljeni članki, zanimivi za vrtoljubce. Še posebej serija prispevkov  Moj dom sta hiša in vrt, v katerih so celovito predstavljeni štirje vrtovi, vrtoljubci in njihova domovanja. To so:
- prof. dr. Mihael J. Toman: njegova več kot sto let stara hiša, obdana s čudovitim vrtom - pogovor o odnosu do narave, rastlin in domačih vrtov.;
-:dom in vrt staroste slovenskega oblikovanja vrtov arhitektke Jute Krulc: skladnost ujete ustvarjalnosti;
- dom in vrt družine Jelenc: čeprav tipični slovenski vrt ne obstaja, pa tudi tipična slovenska hiša ne, najdemo v hiši in vrtu te družine veliko takih potez;
- dom in vrt družine Vesel: zgodba vrta je pogosto zanimiv izraz značaja posameznika, ki odseva v njeni raznolikosti. In - ne prezrimo vitražev!

Avtorja teh člankov in fotografij sta Alenka Gorza in Samo Jereb.

V reviji je še nekaj zanimivih sestavkov, ki jih je napisala Julijana Bavčar, v sklepni besedi pa nam biolog dr. Maksimilijan Sterle piše o svojih razmišljanjih o vrtovih in o tem, da so rastline izrazno sredstvo.

Vsekakor priporočljivo in poučno branje za nas, vrtoljubce.