Natisni

Razstava kaktusov in obrezovanje vrtnic v Arboretumu

Objavljeno: .

Topel sončni sobotni dan je naravnost vabil v Arboretum v Volčjem Potoku. Res da drevje še ni olistano, pa cvetenja tudi še ni prav veliko, zaradi suše je pogled na izsušene vodne motive tu in tam skoraj žalosten, a koledar njihovih prireditev je napovedoval zanimive dogodke. In - splačalo se je.

Osrednji dogodek tokrat je bila predstavitev spomladanske rezi okrasnih vrtnic. Kar številčni skupini ljubiteljev kraljice rož je osnovna pravila obrezovanja vrtnic na simpatično poljuden način obrazložil in prektično prikazal priznani strokovnjak za vrtnice Matjaž Mastnak.
Več s predstavitve obrezovanja vrtnic v spodnji fotogaleriji.

Že od začetka marca pa je v Arboretumu na ogled edinstvena razstava kaktusov, preko 1000 eksponatov kaktusov iz zbirke Dušana Hrovatina. Razstava je letos bogatejša še za 100 novih sort. Na razstavi si boste poleg kaktusov lahko ogledali še sočnice, čebulnice, mlečke, žive kamenčke, kristate, bulbe (gomolji sušnih krajev) in tilancije - rastline, ki so s svojimi prilagoditvenimi načini sušnemu okolju zagotovo zelo eksotične in drugačne. So dokaz o neskončni iznajdljivosti narave. Razstava je nedvomno vredna ogleda - morda tudi zato, ker je najstarejši razstavljen primerek star kar 45 let.

(kliknite fotografije za povečan prikaz in nato še napis Celoten zaslon (nad sliko levo)