Natisni

Sezona v Volčjem potoku je že v polnem razmahu

Objavljeno: .

Arboretum Volčji Potok letošnjo sezono pričenja z obilico prireditev. Kot prvi sta bili te dni otvoritev razstave kaktusov, ki je letos še bogatejša kot lani, saj si lahko ogledamo več kot tisoč kaktusov, sočnic (sekulent) in tilancij (Tillandsia), in pa praktičen prikaz spomladanskega obrezovanja okrasnih vrtnih grmovnic

Na razstavi kaktusov je na ogled zbirka ljubljanskega vrtnarja Dušana Hrovatina, enega največjih slovenskih strokovnjakov in zbiralcev teh eksot. Razstava bo na ogled vse do jeseni.

Prikaz spomladanskega obrezovanja okrasnih grmovnic, ki je bil v vrtnem centru Arboretuma, sta vodila krajinska arhitektka Andreja Vučer in vodja terenske ekipe Valter Jerman, ki je z vrtnarskimi škarjami v roki vešče prikazal in obrazložil obrezovanje različnih vrst grmovnic, listnatih in iglastih. Navzoči so prikaz spremljali z velikim zanimanjem. Ker je okrasnih grmovnic po naših vrtovih vedno več, iz tujine pa vsako leto prihajajo do zdaj nepoznane ali manj poznane nove vrste in sorte, so gledalci imeli tudi zanimiva vprašanja s tem v zvezi in prav na vsa dobili ustrezne strokovne odgovore.

V tednu od 5. do 10. marca v Arboretumu prvič prirejajo Teden zelenjave, v okviru katerega bodo vsakodnevna strokovna predavanja s praktičnimi prikazi.

Za ljubitelje vrtnic bo 17. marca praktični prikaz obrezovanja teh vrtnih lepotic, zadnji dan marca pa bo posvečen spomladanski oskrbi trajnic, tudi s praktičnim prikazom.

V sredini marca se pričenjajo letošnji dnevi narcis, za otroke pa bosta v tem mesecu že prvi dve gibalni in ustvarjalni delavnici v naravi.

Podroben koledar letošnjih prireditev je na spletni strani Arboretuma Volčji Potok