Natisni

Krajinska arhitektka Juta Krulc praznovala sto let

Objavljeno: .

Priznana slovenska vrtna arhitektka Juta Krulc je bila med prvimi pri nas, ki je svoje bogato hortikulturno znanje razdajala ljudem, ki so želeli imeti sodobno urejen okrasni vrt. V svojem polnem življenju, 18. aprila 2013 je praznovala 100 let, je načrtovala in uredila okoli 400 okrasnih vrtov.

O svojem plodnem delu in življenju je obširneje spregovorila na predavanju januarja 2011, Nekaj video posnetkov s te predstavitve je dostopnih na index.php/noviice/67-juta-krulc-vrtna-arhitektka-ki-je-ustvarila-ve-kot-300-vrtov, zapis predavanja pa je objavljen na http://www.svz-si.eu/sl/Vrtovi_nasih_clanov_malo_drugace/Jutini_vrtovi/.

Na spletu je dosegljivo tudi obširno diplomsko delo Vrtovi Jute Krulc diplomantke ljubljanske Biotehniške fakultete Tjaše Zorc http://www.digitalna-knjiznica.bf.uni-lj.si/dn_zorc_tjasa.pdf

Ob jubileju so ji čestitali številni prijatelji in znanci, novinarji pa zabeležili dogodek v sliki in besedi. Časopis Nedelo 14. aprila objavil prijeten priložnostni članek Alenke Gorza, ki ga lahko preberete TUKAJ

Dnevnikov priložnostni članek najdete TUKAJ, Gorenjski glas pa je objavil članek TUKAJ

Spodaj na sliki: Tudi vrtoljubski prijatelji so ji ob jubileju prisrčno čestitali in zaželeli še veliko zdravja in vrtnih užitkov.

Še nekaj posnetkov iz praznovanja Jute Krulc 20. aprila 2013 v Žireh: