Natisni

Dan odprtih vrat v drevesnici Omorika na Muti

Objavljeno: .

Omorika MutaPrvo oktobrsko soboto smo se spet z veseljem odpravili na Koroško. Drevesnica Omorika na Muti je pripravila dan odprtih vrat. V zelo lepi, sončni in topli soboti smo se sprehajali po drevesnici, uživali ob dobri glasbi in prisluhnili zanimivim in poučnim predavanjem. Meni in upam, da še komu, bodo ta predavanja izkušenih strokovnjakov prav gotovo koristila. Na ogled je bil tudi nakit, izdelki iz keramike in tudi drugi izdelki, ki so jih napravile spretne roke posameznih ustvarjalcev. Pridne roke pa so poskrbele tudi za pokušino zanimivih zelenjavnih namazov, sladkih marmelad, kruhkov…..

Še posebno pozornost pa smo namenili ogledu razstave čudovitih risb rastlin, gospe Jute Krulc. Kljub častitljivi starosti se je tudi sama udeležila dneva odprtih vrat v Omoriki. Ob tej priložnosti ji je gostitelj, Vlado Planinšek, podaril sliko avtorja Antona Repnika. Gospa Juta si je namreč zelo želela imeti katero od njegovih slik.

Iz Omorike smo odšli polni lepih vtisov. Tudi nismo pozabili nabaviti katere od sadik, ki jih ima na izbiro drevesnica Omorika.

Hvala gostiteljem za lepo doživetje.

Tekst in fotografije Sonja in Miro Mohorič