Natisni

Odprti dnevi vrtnarij - Trajnice Carniola in Trajnice Strgar

Objavljeno: .

Obisk v vrtnariji Trajnice Carniola:

Jesen letos vsekakor ni tisti, običajno umirjeni letni čas, ko se vsi pripravljamo na zaslužen počitek in v mislih kujemo načrte za naslednje leto. Tudi sonce nikakor še ne upošteva koledarja. K razgibanosti dogajanja pa seveda pripomorejo številni dogodki in prireditve, ki poskrbijo za radovednost in zanimanje v srcih vrtoljubcev.

Ena takih prireditev je danes potekala v vrtnariji Trajnice Carniola, ki je v sodelovanju s Travarijo in Zavodom Raznolikost poskrbela za zanimivo in poučno preživljanje sobote. Vsem, ki so »krivi« za ta dogodek, moramo čestitati. Vloženega truda v samo pripravo všečnega ambienta (marmelade so bile odlične) in  predavanja o travah je bilo veliko. izvedeli smo marsikaj zanimivega in novega o šaših, perjankah in trstikovcih, izmenjali pa tudi svoje izkušnje, ki jih imamo s temi nepogrešljivimi lepoticami na naših vrtovih.

K prijetnemu vzdušju so pripomogli številni obiskovalci iz vseh koncev Slovenije. Mnogi se poznamo že več let, z nekaterimi pa smo se srečali prvič, mislim pa, da ne zadnjič. Dnevi odprtih vrat pri Maticu tako preraščajo v srečanje, ki se ga vsi veselimo.

Maticu,Petri, Gregorju in njihovim ekipam želim uspešno delo še naprej in se že veselim prihodnjega srečanja.

Alenka Gorza

p.s. in da ne pozabim omeniti še enega presenečenja; prve številke posebne vrtnarske revije FLOS. Všeč mi je.

Obisk v vrtnariji Trajnice Strgar:

Kar nekajkrat na leto v vrtnariji Trajnice Strgar povabijo ljubitelje okrasnih vrtov na predavanje o trajnicah. Priznana poznavalka trajnic Bernarda Strgar zbrano družbo popelje na sprehod med lončki in gredicami. Letošnjo jesen je bilo to na prekrasen sončen dan, 10. septembra, Kot vedno je najprej predstavila novosti v prodajnem programu svoje vrtnarije, med sprehodom med vzorno urejenimi gredicami pa smo izvedeli marsikaj zanimivega iz življenja, vzgoje in nega trajnic, kar nam je te okrasne rastline gotovo še bolj približalo..

Nekaj foto utrinkov iz obeh vrtnarij si lahko ogledate v spodnjih fotogalerijah.
V zgornji fotogaleriji nam vrtnarijo Trajnice Carniola in vzdušje na njej predstavlja Alenka Gorza Jereb, v spodnji pa je svoje vtise iz obiska obeh vrtnarij fotografsko zabeležil urednik spletišča