Natisni

Večerova akcija: najlepši poletni vrt 2011

Objavljeno: .

Sodelavci mariborskega dnevnika Večer so v letošnji akciji Zeleni Kvadrati izmed 40 prijavljenih vrtov najprej izbrali 10 kandidatov za najlepšega, čez poletje pa so te vrtove obiskali in v medijih predstavili javnosti. Konec avgusta je posebna komisija vrtove iz ožjega izbora ocenila po več kriterijih in kot najlepšega izbrala vrt družine Šajt-Habjanič iz Borecev v Prlekiji. Na drugo mesto se je uvrstil vrt Primoža Šinkovca iz Vnanjih Goric, na tretje mesto pa vrt zakoncev Vidrih s Police pri Grosupljem.

29. avgusta se je zaključilo tudi glasovanje za najlepši vrt po spletu in pošti. V uredništvo je prispelo 4298 glasov. Na prvo mesto se je z 32 odstotki glasov uvrstil vrt družine Gracer s Polenšaka). Na drugo mesto se je z 18 odstotki uvrstil vrt družine Šajt-Habjanič iz Borecev, tretje mesto pa je tudi v tej konkurenci pripadlo vrtu zakoncev Vidrih s Police pri Grosupljem.

Predstavitev zmagovalnih vrtov akcije Zeleni Kvadrati si lahko ogledate v oddaji Na vrtu v soboto, 10. septembra, ob 17.15 na TV Slovenija 1.

Za več o zaključku akcije zeleni kvadrati - izbiramo najlepši vrt poletja 2011 kliknite tukaj