Natisni

Trije ljubljanski okrasni vrtovi na ogled

Objavljeno: .

Pri Meti Berce

Kot že mnogokrat, so tudi letos trije vrtovi v Šentvidu združili moči in odprli vrata tistim, ki želijo videti, kaj se vse da in zmore. In imeli so kaj občudovati. Trem lastnicam, Nuši, Lidiji in Meti, ki so žarele kot sončki in so s svojo toplino grele vse okoli sebe, se je letos s svojo razstavo keramičnih izdelkov pridružilo še Društvo za izobraževanje za tretje življenjsko obdobje in še dodatno popestrilo ta dogodek. Njihovi izdelki, namenjeni dekoraciji vrtov, so svoje razstavno mesto dobili tam, kamor nedvomno sodijo; na vrtu.

Tako so številni obiskovalci poleg čudovitih kombinacij rastlin lahko občudovali še najrazličnejše, največkrat prav hudomušne izdelke. Tudi »izobraževanje« ni bilo zapostavljeno, saj so vsem lastnicam pomagali prijatelji, ki so na nevsiljiv način približevali čudoviti svet rastlin vsem, ki so to želeli. Tako so Meta, Nuša in Lidija imele več časa za pogovor z obiskovalci in prijatelji.

Poteza, da več vrtov v bližini skupaj odpre vrata in da je poskrbljeno za strokovno vodenje, se je izkazala kot zelo uspešna že večkrat v preteklosti. Upam, da se bo ta tradicija nadaljevala, saj samo vrtovi, ki odpro svoja vrata, in lastniki, ki nesebično delijo izkušnje, lahko širijo kulturo vrtov, predvsem pa ljubezen do rastlin.

No, tudi obiskovalce je potrebno pohvaliti. Le ti s čedalje večjim zanimanjem obiskujejo dneve odprtih vrat in tudi znajo ceniti lastnikov trud.

Alenka Gorza

Zgornje fotografije je posnela Alenka Gorza, spodnji album pa urednik spletišča