Natisni

Otvoritev razstave Moj vrt, moja galerija

Objavljeno: .

keramika v vrtuV torek, 24.maja, je bila na vrtu Mete Berce otvoritev zanimive razstave izdelkov skupine Keramika, ki deluje v sklopu Društva za izobraževanje za tretje življenjsko obdobje. Iz gline ustvarjene pojave, žgane na 1000 stopinj in obarvane, so našle svoj prostor v vseh kotičkih vrta, tudi v štorih, med koreninami in celo med vejami. Če si si želel vse ogledati, si moral kar nekajkrat zaokrožiti po vrtu, pa si vedno znova bil presenečen nad izvirnostjo in domišljijo. Tako so tudi mačke bile rožnate in črvi so se prijazno smehljali, vilinci pa so med vejami skrbeli za red med keramičnimi ptiči, nad mizo z dobrotami pa je visel simpatičen netopir. Skratka, domišljija med ustvarjalkami (le kje so ustvarjalci?) ni imela meja in tako so nastali čarobni, da ne rečem prav začarani predmeti, ki se ti morajo prikupiti.

Morda se bo kdo izmed številnih obiskovalcev odločil in namesto vrtnega okrasja iz trgovine postavil na svoj vrt, travnik, teraso ali balkonček nekaj izpod rok navdušenih oblikovalk.

Čestitam vsem, ki so sodelovali pri pripravi, predvsem pa ideji, da se izdelki prikažejo v lepem okolju pravega vrta.

Naj še dodam, da bodo izdelki na ogled do začetka junija, tudi v nedeljo, 29.maja, ko bodo vrata tega in dveh sosednjih vrtov odprta za vse, ki jih zanimajo vrtovi in taki izdelki.

 

Besedilo in fotografije Alenka Gorza