Natisni

Boljšji sejem rastlin v Botaničnem vrtu v Ljubljani

Objavljeno: .

Gotovo je na bolšjaku bila najbolj vesela in prisrčna skupina varovancev centra iz Celja, ki sodeluje vsako leto in kjer so se stkala številna znanstvaLetošnji bolšji sejem rastlin v Botaničnem vrtu v Ljubljani je bil že sedmi po vrsti. Kot vsi dosedaj, je tudi tokrat uspel v polno zadovoljstvo tako organizatorjev kot obiskovalcev. Nenavadno toplo majsko vreme in prijetno okolje botaničnega vrta sta privabila številne obiskovalce, pestra ponudba rastlin in spremljajoče ponudbe pa so pripomogle k res prijetnemu razpoloženju. Tudi letos je bila ponudba razpršena po vsem botaničnem vrtu, tako da smo obiskovalci skoraj "mimogrede" spoznali tudi lepote in skrivnosti tega vrta.

V okviru bolšjega sejma sta bili letos dve zanimivi strokovni predavanji: Matic Sever nam je je predstavil okrasne rastline, ki uspevajo v senčnem delu vrtov, prof. dr. Aleksander Šiftar pa okrasna drevesa, primerna za manjše vrtove.

Društvo SVZ, ki je že nekaj let organizator tega bolšjaka, je tudi letos pripravilo odmeven srečelov - vsaka srečka je zadela okrasno rastlino ali kaj vrtu in vrtoljubcem koristnega. Za uspešno organizacijo sejma pa je tokrat zaslužen požrtvovalni član društva Peter Gliha.

Še več kot besede pa o bolšjaku povedo fotografije: