Rekorden jubilejni ljubljanski bolšji sejem rastlin (2009)

Objavljeno: .

Letošnji bolšji sejem, ki ga je tudi tokrat gostil ljubljanski Botanični vrt, nam bo gotovo ostal v spominu tako po rekordni udeležbi kupcev in radovednežev kot po rekordni ponudbi rastlin, medu, ptičjih gnezd, vrtnih okraskov ... Obiskovalci o imeli kaj videti in kupiti - in tudi so!

V polni dvorani so se zvrstila tri res zanimiva predavanja - Franca Šivica "Medonosne rastline, njihovo razmnoževanje in razširjanje", Alenke Gorza Jereb "Portreti slovenskih vrtov" in  Marka Mikuletiča "Šarm vrtnic".

Društvo SVZ je ob tej priložnosti podelilo prvo častno plaketo in sicer poznani vrtoljubki Nuši Zanoškar, katere zasluga je, da smo pred petimi leti dobili naš prvi rastlinski boljšji sejem. Obrazložitev priznanja, ki jo je v imenu društva podal dr.Milan Sterle, si oglejte na YouTube filmčku. Na koncu filma do dodani trije fotoposnetki, ko predsednik društva Gorazd Mauer izroča priznanje nagrajenki.

Vzdušje na boljšjaku je bilo veselo, saj so se spet, marsikdo šele po dolgem zimskem premoru, srečevali dolgoletni vrtoljubski prijatelji in znanci.

Album fotografij z bolšjaka
(za povečan prikaz kliknite slike in nato kliknite še Diaprojekcija)

Na predlog vrtoljubcev je bila Nuša Zanoškar kot pobudnica slovenskih bolšjih sejmov rastlin nominirana tudi za osebnost tedna na Valu 202. Žal je dobila nekaj glasov premalo ...