Najavljamo televizijsko serijo Naši vrtovi

Objavljeno: .

Slovenci zelo veliko pozornosti namenjamo urejanju domačega vrta. Skoraj je ni hiše, kjer ne bi obdelovali vsaj majhnega vrtička, bodisi okrasnega ali zelenjavnega ali kombinacijo obeh. Ne manjka ljubiteljev, ki se svojemu vrtu posvetijo tako, da za njih postane najpomembnejša stvar na svetu  Njemu namenijo večino svojega časa, moči in ustvarjalnosti. Med takimi predanimi ljubitelji najdemo zelo različne osebnosti, od preprostih upokojencev do vrhunskih strokovnjakov z najrazličnejših področij, mlade in stare. Zmotno je mišljenje, da so med zavzetimi ljubiteljskimi vrtnarji predvsem ženske. Ne manjka moških, ki na vrtu preživijo ves svoj prosti čas.

Trinajst takih predanih ljubiteljev je zbranih v osmih oddajah TV Slovenija 1 s skupnim naslovom NAŠI VRTOVI.
Prve
štiri oddaje bodo na sporedu v aprilu letos, druge štiri pa v avgustu in septembru.

Trinajst predanih ljubiteljev je zbranih v osmih oddajah TV Slovenija 1 s skupnim naslovom NAŠI VRTOVI. Zamislil si jih je redaktor in voditelj Stane Sušnik, nastale pa so s pomočjo ekipe, ki jo je vodil režiser Metod Pevec, snemal je Jure Nemec, montažo je prevzela Nikita Maja Lah, glasbo pa so prispevali Boštjan Gombač, Mateja Starič, Jure Tori in Nagisa Moritoki.

V oddajah spregovorijo lastniki vrtov. Skozi njihove pripovedi bomo lahko dojeli, kakšni so njihovi vrtovi, koliko jim pomenijo in zakaj so takšni, kot so.Serija je razdeljena na dva dela s po štirimi oddajami, ki bodo predvajane v aprilu in avgustu oziroma septembru. Oddaje bodo na sporedu ob torkih ob 17.30 na l. programu TVS, ponovitev bo isti večer ob koncu programa na TVS 1, okoli polnoči, druga ponovitev pa naslednji dan (sreda) okoli 11.25, prav tako na TVS1.

Ob koncu te serije predvajanj bo Založba kaset in plošč RTVS izdala DVD s posnetki prvih 4 oddaj, ki bo v prodaji po 28. aprilu 2009

Prvi vrtovi bodo predstavljeni:
- 7. aprila 2009 – vrt Britte Hoeschele
- 14. aprila 2009 - vrt Alenke Gorze in Sama Jereba
- 21. aprila 2009 – vrt Janeza Bevca in vrt Gustava Gnamuša
- 28. aprila 2009 – vrt Božidarja Zavška in vrt Rudija Zupana.