Druge novice 2013

Natisni

V nedeljo na RTV SLO1: pogovor z vrtno arhitektko Juto Krulc

Objavljeno: .

V nedeljo, 17. 11., ob 21.05 bo  RTV Slo 1 gostila gospo Juto Krulc, eno najznamenitejših oblikovalk vrtov na Slovenskem in žensko, ki v veliki meri pooseblja življenje izobražene in ambiciozne ženske 20. stoletja.
Kljub stotim letom, gospa Juta Krulc še vedno oblikuje slovenske vrtove, doslej jih je oblikovala že skoraj 400 in vsi še vedno živijo tudi v njenih skicah. Pogovor je bil posnet na njenem jesensko obarvanem domačem vrtu v Žireh.

Natisni

V sredo na RTV SLO pogovor z vrtno arhitektko Juto Krulc

Objavljeno: .

V sredo, 9.10.2013, bo ob 17.20 na prvem programu TV SLO v okviru oddaje Dobra ura govora o dejavni starosti. Del oddaje bo posvečen pogovoru z gospo Juto Krulc, priznano slovensko krajinsko arhitektko, ki je letos dopolnila 100 let in še vedno sama ureja vrt, ob tem pa v različnih delih Slovenije prav rada svetuje tamkajšnjim vrtoljubcem, pogosto pa se udeleži  tudi raznih vrtoljubskih prireditev..

Ne zamudite tega dogodka, o vrtoljubskem praznovanju njenega 100-tega rojstnega dneva pa si oglejte prispevek na tem spletišču - kliknite TUKAJ

Natisni

Ljubljanski Botanični vrt vabi na dan odprtih vrat

Objavljeno: .

Sreda, 2. oktober 2013 od 9.00 do 18.00 ure
Jesen je že dobro zakorakala v naše kraje in narava se je odela v različne pisane barve in nas bogato obdarila s plodovi. Tudi rastlinje ljubljanskega Botaničnega vrta se je ovilo v tople jesenske barve, namesto cvetov pa nas sedaj rastline razveseljujejo s paleto različnih plodov, to pa privablja živali, ki že pridno zbirajo ozimnico. Poleg občudovanja jesenske podobe Botaničnega vrta se boste na ta dan lahko:
•    udeležili enournega vodenega ogleda ob 11:00 in 16:00,
•    si ob 15:00 pod strokovnim vodstvom posadili rastlino,
•    ves čas deležni različnih vrtnarskih nasvetov
•    nakupili rastline po akciji 5 = 6 (pet jih plačate, šesto vam podarimo!)
•    ob 18. uri pa boste prisluhnili predavanju z naslovom SANGERHAUSEN - EVROPSKI ROZARIJ UTRINKI IZ 13. MEDNARODNE KONFERENCE O  HISTORIČNIH VRTNICAH, predavala bo ga. Breda Bavdaž Čopi
Če pa morda kdo še nima svojega lastnega vrtička, a bi vseeno želel preživeti aktiven dan v naravi, pa nas vabijo, da se ob dnevu odprtih vrat preizkusimo v vrtnarskih opravilih, s svojim delom pomagamo tamkajšnjim vrtnarjem pri urejanju Botaničnega vrta - ob tem pa  e lahko tudi marsikaj naučimo.
Vstop je brezplačen

Natisni

Arboretum 13. julija: poletna nega vrtnic

Objavljeno: .

Rozarij Arboretuma Volčji Potok, sobota, 13. julija ob 9. uri.
Ko je mimo prvi val cvetenja in pritisneta poletna vročina in suša, vrtnice potrebujejo posebno nego. Moramo jih obrezati, okopati, pognojiti in zalivati. Kako in koliko? Ne pustite se premagati poletni vročini in se nam pridružite na predstavitvi v našem rozariju.
Vodi: Matjaž Mastank, univ. dipl. inž. gozdarstva   

Natisni

Botanični vrt v Ljubljani vabi v juliju:

Objavljeno: .

Četrtek, 11. julij 2013 ob 17. uri
JAVNO VODENJE PO BOTANIČNEM VRTU ob obletnici odprtja vrta

TROPSKI RASTLINJAK Botaničnega vrta se je razrasel že v pravo džunglo.  
Za obiskovalce je odprt vsak dan (tudi sobote in nedelje ter prazniki) od 10h do 18 h

Razstava Čipka v naravnih materialih
28. junij – 31. avgust 2013

FOTOGRAFSKA RAZSTAVA RASTLIN MARKA MASTERLA
(17. maj – 31. avgust 2013)
'SPOZNAJ SOSEDE'