Natisni

Srečanje ljubiteljev vrtnic v Arboretumu bo 14. junija

Objavljeno: .

V petek, 14. junija 2013, se bodo v Arboretumu Volčji Potok spet srečali ljubitelji vrtnic iz vseh koncev Slovenije. Tokrat že desetič zapovrstjo z enakim motivom: uživati v vrtnicah, učiti se o njih in družiti se med njimi.

Osrednja zanimivost je cvetoči rožni vrt z okoli 250 sortami vrtnic. Zbiranje se začne ob 18. uri in do 19. ure imajo udeleženci čas, da prinesejo svoje sorte vrtnic v ocenjevanje. V vaze postavljeni cvetovi so najprej predmet pogovora in ogledovanja ter na koncu glasovanje za najlepšo sorto.

V prvi uri si bo mogoče ogledati predstavitev izdelovanja vrtnic iz papirja. Kako spretne in vešče prste ima ga. Marta Grkman, se bo mogoče prepričati na priložnostni razstavi njenih šopkov za vse letne čase.

Osrednji dogodek prireditve bo sprejem v rožnem vrtu, ki se bo začel ob 20.15. Na njem bo med drugim predstavljena snežniška vrtnica, ki se bo po načrtih Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije kmalu vrnila na svoj dom - na vrt snežniškega gradu. Slovensko vrtničarsko novost, sorto 'Portorož', bo razkrila predstavnica Društva ljubiteljev vrtnic Slovenije, ki je vsa ta leta soorganizator slovenskega dneva vrtnic v Arboretumu Volčji Potok.
Program bo z zvoki harfe oplemenitila mlada glasbenica Ula Mlakar. Ob zaključku sprejema si bodo udeleženci nazdravili z vrtničnim in šipkovim čajem ter ob pogovorih in druženju v rožnem vrtu dočakali noč.

V času prireditve bo mogoče preizkusiti blagodejne lastnosti vrtnic v naravni kozmetiki Rosa Rosè in izdelke tudi kupili. Naprodaj bodo tudi cvetoče vrtnice v loncih, s katerimi bodo novi lastniki gojili uživanje in veselje nad vrtnicami pri sebi doma.

Vabljeni vsi ljubitelji vrtnic!